Ventilasjon og strømforbruk i bolig og hytte

Vinteren nærmer seg og forbruket og utgiftene til oppvarming øker. Det er for tiden et stort fokus på strømutgifter og forskjellige tiltak for sparing og energieffektivisering.

Ventilasjonsanlegget i din bolig, leilighet eller hytte er en liten forbruker av det totale energiforbruket. Det er ikke her du skal spare på driftskostnadene. Det er langt viktigere å skifte filter som sikrer god luftstrøm igjennom ventilasjonsanlegget. Rene og effektive filter sikrer god energigjenvinning, og et godt inneklima.

Du kan redusere hastigheten på ventilasjonsanlegget dersom du ikke bruker boligen eller hytta, men ikke slå av eller ned hastigheten dersom du er tilstede. Anlegget skal da stå på normal drift. Det er viktig å bli kvitt fuktigheten som skapes innendørs. Innesperret fuktig luft kan føre til fuktskader og dannelse av skadelige sopp sporer.

Link til lignende artikkel på NRK.no publisert 15.10.22: https://www.nrk.no/sorlandet/ekspert-advarer_-_-ikke-skru-av-ventilasjonsanlegget-for-a-spare-strom-1.16139188

Del innlegget på: