Aktuelt

Ventilasjon og strømforbruk i bolig og hytte

Vinteren nærmer seg og forbruket og utgiftene til oppvarming øker. Det er for tiden et stort fokus på strømutgifter og forskjellige tiltak for sparing og energieffektivisering.

Ventilasjonsanlegget i din bolig, leilighet eller hytte er en liten forbruker av det totale energiforbruket. Det er ikke her du skal spare på driftskostnadene. Det er langt viktigere å skifte filter som sikrer god luftstrøm igjennom ventilasjonsanlegget. Rene og effektive filter sikrer god energigjenvinning, og et godt inneklima.

Les mer «Ventilasjon og strømforbruk i bolig og hytte»

Ny medarbeider

Lillehammer Ventilasjon AS vokser og styrker laget med ny medarbeider. Morten Johannessen er ansatt fra 1. april som montør og blikkenslager. Vi ønsker Morten hjertelig velkommen!

Morten Johannessen

Arena og aktivitetshus Hafjell

Arena og aktivitetshuset i Hafjell er ferdigstilt til det kommende Para-VM i snøsport som starter 12. januar. Lillehammer Ventilasjon har levert ventilasjonsanlegget til det nye bygget ved bunnen av alpinbakken i Hafjell.

Anlegget har en kapasitet på ca. 6000 m3/t. Trykkstyrt Geniox aggregat fra Systeimair, kanalmateriell fra Ventistål og Klima nor, spjeld, lydfeller, ventiler, jethette, rister, brannspjeld og brannspjeldkontrollere fra Trox Auranor, vifteautomatikk fra Exhausto.

Aggregat i teknisk rom. Kvadratiske tilluft og avtrekkskanaler
Les mer «Arena og aktivitetshus Hafjell»

Høstservice

Serviceavdelingen gjennomfører høstservice hos våre avtalekunder. Det byttes blant annet filter, reimer og drivhjul ved behov, samt at styreskap sjekkes for funksjoner og varmekilder sjekkes mot frostsikkerhet/overopphetning. I Lillehammer har vi blant annet hatt oppdrag med service på Flexit sentral avtrekksanlegg på loft i leilighetsbygg.

Service på avtrekksvifter på loft
Les mer «Høstservice»

Pipehatt/ takhatt

Lillehammer Ventilasjon AS produserer og leverer pipehatter, pipebeslag etc. etter dine mål, ønsker og behov.

Piper og luftepunkt på tak har stor risiko for lekkasje. Det er derfor viktig at disse punktene er tette og ikke slipper inn vann og fuktighet. En heldekkende pipehatt fra en av våre blikkenslagere er en god forsikring mot dette. I tillegg så ser det veldig bra ut også!

Vi produserer og leverer etter dine egne oppgitte mål, eller vi kommer hjem til deg for måltaging. Vi monterer selvfølgelig hvis du skulle ønske dette.

Vi kan levere i de fleste materialer; slik som stålplate med ulike farger (sort, rød), kobber, zink osv.

Vi legger med et par «før og etter bilder» fra et oppdrag på Lillehammer som et eksempel.

Bilder etter utbedring:

Ny heldekkende pipe- og luftehatt i 0,6 mm sort plate med lærpreg. Lobas pipeplattform for tilkomst for feier.
Les mer «Pipehatt/ takhatt»